Glasvezelversterkte kunststof (GVK)

GVK: Glasvezelversterkte kunststof

Glasvezel versterkte kunststoffen (GVK), ook wel bekend als 'Polyester', of internationaal: glassfibre reinforced plastic (GRP) , Glasfaserverstärkter Kunststoff (GFK), RTRP (Versterkte thermohardende hars Plastic), RTP (gewapende thermohardende kunststof) is materiaal waar Plasticon Composites het meerendeel van haar producten van maakt. GVK materiaal wordt gebruikt vanwegede mechanische sterkte, lichtgewicht, corrosieresistentie, temperatuurbestendigheid en thermische isolatie. Daarbij staan GVK producten door ons gemaakt bekend om haar gladde (en naadloze) binnenwanden, toepassingsmogelijkheden in uiteenlopende diameters, complexe vormen, eenvoudige reparatie, gemak van onderhoud en de kosteneffectiviteit voor de lange termijn.

In principe bestaat GVK uit een thermohardende hars en glasvezel. Om de kwaliteit en de voordelen van het gebruik van deze materialen te garanderen is Plasticon Composites de juiste partner voor een keuze in het samenstellen van deze ingrediënten, het kiezen van de juiste harsen, de beste wikkeltechnieken en glasvezel componenten.

Gedetailleerde materiaal informatie GVK

Een thermohardende product omvat een chemische reactie waarbij moleculen worden gevormd en warmte vrijkomt. Zodra het nieuwe netwerk van moleculen bestaat, creëert het zijn definitieve vorm. Dit netwerk van moleculen zorgt brandwerendheid wanneer het materiaal wordt verhit. Thermohardende materialen zijn polyester, epoxy-en polyurethaanharsen. Plasticon Composites past verschillende soorten thermoharders toe afhankelijk van het medium en de voorwaarden waaronder het uiteindelijke product zal worden geïnstalleerd.

Glasvezel wordt gebruikt om de mechanische sterkte, weerstand tegen beschadiging van buitenaf te verbeteren en een vaste vorm te handhaven. GVK wordt gebruikt in de industrie (zoals toegepast door Plasticon Composites ), maar wordt ook gebruikt in de bouw van jachten, chassis en bouw. Glasvezel wordt geleverd in een grote verscheidenheid van vormen, matten, roving, gesneden, glas sluier en vezelband. Plasticon Composites selecteert de juiste samenstelling van de glasvezel en is in staat om dit materiaal te verwerken tot producten met een zeer hoge mechanische sterkte.

Eventueel kan Plasticon Composites  andere vezels, zoals koolstofvezel, verwerken in de producten.

Noodzaak van expertise

Onze ervaring en expertise is essentieel om ervoor te zorgen dat de klanten worden voorzien van goed ontworpen GVK producten. Het is ons dagelijks werk om onze klanten 'te adviseren, informeren en zelfs  te trainen in de kunst van het samenstellen van  GVK producten.

De CBL: Chemische Barrière Laag 

De ‘vol GVK producten’ van Plasticon Composites bevatten altijd een Chemische Barrière Laag (CBL, een chemisch resistente laag) en een versterkingslaag, beide gemaakt van GVK. De CBL is de binnenste laag van het product en komt direct in contact met het medium. Het verschil tussen de CBL en de versterkingslaag zit hem in de verhouding (<25%) of variatie tussen de glasvezel en hars. Het ontwerpen van de juiste lagen en de hechting tussen de lagen is een vaardigheid die alleen moet worden uitgevoerd door de deskundigen van Plasticon Composites.

Toegepaste harssoorten

Aanvankelijk werden polyesterharsen hoofdzakelijk gebruikt als grondstof voor de versterkingslagen. Na de indrukwekkende ontwikkeling van hars door harsproducenten kan hars nu ook gebruikt worden voor corrosietoepassingen als chemische barrièrelaag aan de binnenkant van een product. De belangrijkste harsen toegepast door Plasticon Composites zijn:

  • Orthoftaalzure Hars
  • Isoftaalzure Hars
  • Iso NPG(Neo Pentyl Glycol) Hars
  • Bisfenolzure Hars
  • Tereftaalzure hars
  • vinylester hars
  • Brandvertragende Hars

Toepassing van GVK door Plasticon Composites

Vol GVK producten van Plasticon Composites worden gebruikt door bedrijven over de hele wereld voor de verwerking van (chemische) vloeistoffen, de opslag van vloeistoffen en het verwerken van natte of droge gassen. GVK producten zijn ideaal voor on-site productie en installatie. Ons internationale team van gecertificeerde lamineerders zijn goed in staat om opdrachten over de hele wereld uit te voeren. 

Aanvraag informatie

Vul de velden in en klik op 'Verzenden'