Thermoplastisch

Plasticon Composites is een gecertificeerde producent van hoogwaardige thermoplastische constructies, gericht op speciale oplossingen voor klantgerichte ontwikkelingen zoals pijpbundels voor electrofilters, lamellen afscheiders voor waterbehandeling en afdekkingen voor apparaten.

Onze kennis en nieuw ontwikkelde productietechnologie zorgt ervoor dat we producten ontwerpen met een minimum aan lasverbindingen.Dit maakt ons tot een belangrijke leverancier voor de chemische industrie.

Plasticon Composites verwerkt thermoplasten tezamen met GVK wanneer een hoge mechanische sterkte is vereist. In dit geval spreken we over gelinede materialen. Deze toepassing maakt onze producten superieur in vergelijking met metalen of andere materialen.

Thermoplastische of thermovormende materialen zijn polymeren met een uitstekende chemische resistentie. De thermoplastische eigenschappen houden in dat het materiaal bovendien is te vervormen, dit in tegenstelling tot GVK. Klanten van verschillende industrieën zoals o.a. de chemische procesindustrie profiteren maximaal van de goede eigenschappen van apparatuur, leidingsystemen en opslagtanks van dit materiaal.

Behalve dat Plasticon Composites deze thermoplastische materialen verwerkt, zorgt het meertalige personeel tevens voor de installatie van deze producten op de site. Onze gecertificeerde lassers hebben erg veel ervaring met het installeren van thermoplastische producten.

Plasticon Composites werkt uitsluitend met gecertificeerde en gekwalificeerde partners voor de toelevering van de thermoplasten die met grote zorg door onze inkoopafdeling wordt geselecteerd.

Een selectie van onze thermoplasten zijn:

  • PE, max 60°C
  • PVC, max 60-70°C
  • C-PVC, max 85°C
  • PP, max 90°C
  • PVDF, max 100°C