Energiemarkt

Flue gas desulphurisation processes (FGD)

Plasticon Composites biedt een uitgebreid scala van producten en diensten aan voor energiecentrales. Met name bij processen als het ontzwavelen van gas: ‘Flue Gas Desulphurisation (FGD)’, hebben wij veel ervaring in het leveren van producten. Spray banks, leidingsystemen, koelwaterleidingen, schoorstenen, opslagtanks, noem het maar op. Niet alleen produceren wij de producten, Plasticon Composites pakt het project op vanaf de engineering tot aan de installatie en het onderhoud van de producten. Onze producten zijn uitermate geschikt voor het opslaan en handlen van vloeistoffen en gassen die chemisch zijn, onze polyesterproducten zijn namelijk corrosieresistent. Daarbij ontwerpen wij onze producten specifiek voor uw proces en kunnen onze producten een ware bijdrage leveren aan uw onderhoudskosten van apparatuur.  

Door gebruik van onze mobiele wikkelmachines zijn wij in staat wereldwijd, ook op de meest afgelegen locaties te produceren en installeren. Nadat het product gewikkeld is, kan er direct worden geïnstalleerd. Dit scheelt, vanzelfsprekend aanzienlijk in transportkosten met name wanneer het gaat om grote diameters die vaak niet over de weg kunnen worden getransporteerd.  
 
Door de decennia heen heeft Plasticon Composites zich door haar expertise bewezen als beste leverancier van apparaten voor energiecentrales op wereld niveau. 

Productaanbod voor energiecentrales:

Plasticon Composites heeft (speciaal) voor de energiemarkt een aparte divisie (in haar organisatie) opgezet die specifiek de energiemarkt bedient. Deze divisie bestaat uit ervaren vakexperts met jarenlange ervaring in de energiemarkt. Dit team kan behalve als leverancier, tevens als adviseur voor uw project optreden. Engineering van klant specifieke producten vormt geen probleem. 

Onderhoud van energiecentrales

Plasticon Composites adviseert periodieke modernisaties en onderhoud voor optimale prestaties (van samengestelde systemen in extreme omgevingen te bewerkstelligen) om  wachttijden te minimaliseren en ongeplande (ver) storingen te voorkomen, biedt Plasticon Composites de volgende service/(onderhouds)diensten aan:
  • Inspecties
  • Verbouwingen
  • Preventief onderhoud
  • Facility upgrades
  • Reparaties

Lees hier over een grote energiecentrale waar de mobiele wikkelfabriek van Plasticon Composites is ingezet.