Voeding- en levensmiddelenmarkt

De voedings- en levensmiddelenindustrie heeft, net als andere industrieën, te maken met (de) globalisering en opereert vaak internationaal. De markt is opgebouwd uit een keten die begint bij landbouw en eindigt bij de detailhandel. Deze gehele keten heeft te maken met processen waar geavanceerde technologie, biotechnologie, chemische bestrijdingsmiddelen, strenge hygiëne en andere aspecten aan te pas komen. Plasticon Composites voorziet verscheidene processen uit deze keten van duurzame en rendabele producten. Naast de procesapparaten verzorgt Plasticon Composites opslagtanks voor chemische of corrosieve vloeistoffen waar deze industrie mee te maken heeft. Zowel glasvezelversterkte kunststof (GVK) als gelined kunststof wordt toegepast in de voeding- en levensmiddelenmarkt.

Door de jaren heen heeft Plasticon Composites GVK tanks geleverd voor opslag van diverse vloeistoffen zoals soep, wijn, drinkwater, olijfolie ensojasaus. Daarnaast vormt opslag van vaste stoffen ook geen probleem, denkt u daarbij aan suiker, meel, haver, zout of cacao. In geen enkel geval heeft het product van Plasticon Composites ook maar enig effect op de smaak van het product. Plasticon Composites is dan ook TÜV gecertificeerd en ontwerpt de)  producten voor de voeding-  en levensmiddelenindustrie conform EHEDG norm.

Plasticon Composites ontwerpt opslag- en transportsystemen gericht op het vervoer van het product naar en van de opslagtank met behulp van een speciale transportband, vijzel of trillende bodem.

Inmiddels heeft Plasticon Composites een belangrijke klantenportefeuille in de voeding- en levensmiddelenindustrie opgebouwd. Wij kunnen u bij iedere fase van uw project adviseren en nemen, indien u dat wenst, verantwoordelijkheid voor het ontwerp, tot aan de levering van het product.