Geschiedenis

Opgericht in 1952 in Oldenzaal...

Het Twentse bedrijf is na de tweede wereldoorlog gestart als installatiebedrijf van PVC leiding systemen. Chemische fabrieken erkenden PVC als chemisch resistent materiaal voor de opslag of het vervoer van vloeistoffen zoals chloriden, zuren en logen. Er bleek echter een nadeel te zijn aan PVC, namelijk dat PVC bij extreem lage of hoge temperaturen mechanische beperkingen vertoont. De oplossing die Plasticon Composites hiervoor bedacht is de PVC te voorzien van een glasvezelversterkte polyester laag, een laag die niet alleen chemisch resistent is, maar ook de eigenschap heeft een mechanische sterkte te geven aan opslag tanks en apparaten tot een diameter van bijvoorbeeld 12 meter.

Maker van GVK en Dual Laminaat producten voor de chemische industrie

Vanaf die dag bouwde Plasticon Composites een reputatie op als expert in het ontwerp en de productie van opslagtanks, leidingsystemen en proces apparatuur voor allerlei industriële markten van de chemische procesindustrie tot de food en feedindustrie. Zowel door productontwikkeling als acquisitie van organisaties heeft Plasticon Composites ook vol-GVK producten in de markt gepresenteerd, maar verwerkt ook fluor-plastic liners en andere type thermoplasten. Naast de productie verzorgt Plasticon Composites ook de plaatsing en installatie van de producten en gedurende afgelopen decennia zijn er specialistische installatiebedrijven bij de groep gekomen. De groep is uitgegroeid tot een compositie van know-how, materialen, producten, diensten en markten. 

De groei van de Plasticon groep

Plasticon Composites heeft vervolgens een tweede productie locatie geopend in Hengelo aan het water, dichtbij Oldenzaal. In 1977 is KTD Plasticon in Dinslaken, een Duits bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen van PP, PE en GVK apparatuur, zelfs voorzien van een fluorplast liner, overgenomen. Het doel van Plasticon was om eind negentiger jaren marktleider te worden in Europa. Vanuit die strategie hebben overnames plaats gevonden en zijn Plasticon UK, Plasticon France, Plasticon Aubert en Plasticon Poland ontstaan.

Nadat Plasticon Composites de positie van Europees marktleider had verkregen, is er eind jaren negentig op de overzeese markten een focus ontstaan. Vandaag de dag zijn ook Plasticon Canada, Plasticon North America, Plasticon China, Plasticon Asia actief onderdeel van ons geworden en hebben we verscheidene verkoopkantoren in onder meer Rusland, Zuid-Afrika, India, Saudi-Arabië en Peru.

Klik hier voor het overzicht van onze kantoren die wereldwijd gevestigd zijn.

Contactformulier

Vul alstublieft alle velden in om contact op te nemen met onze organisatie.