Quench geleverd aan AkzoNobel, Botlek, Rotterdam

Afgelopen voorjaar heeft Plasticon the Netherlands weer een mooi project afgerond voor de chemische industrie. Het gaat om een grote quench die is geleverd aan AkzoNobel Industrial Chemicals, voor hun chloor-producerende plant in de Botlek, Rotterdam. De toren telt een hoogte van 26 meter en heeft een diameter van 3 meter, de quench wordt gebruikt voor de koeling van chloorgassen bij een temperatuur van maximaal 90º Celsius.

De keuze voor PVDF-GVK

Voor het ontwerp van de quench zijn PVDF en GVK (glasvezelversterkte kunststof) als constructiemateriaal geselecteerd door ervaren chemisch proces engineers. PVDF staat bekend om haar excellente prestaties bij hoge temperaturen en haar goede chemische resistentie tegen zouten, zuren en chloorgassen. Andere materialen zouden zonder twijfel snel het onderspit delven, daar waar composieten en thermoplasten uitmuntend performen. Plasticon Composites is al sinds de jaren 50 marktleider in het ontwerpen en produceren van zogenaamde ‘Dual Laminate’ producten (GVK met een thermo-of fluorplastische liner) voor de chemische procesindustrie.  

Samenwerking tussen AkzoNobel en Plasticon

AkzoNobel Industrial Chemicals heeft gekozen om de quench door Plasticon Composites te laten maken. Beiden doen al jarenlang naar tevredenheid zaken met elkaar, AkzoNobel heeft in het verleden regelmatig tanks, procesapparatuur of leidingwerk afgenomen bij Plasticon Composites. De productie van de quench vond plaats in Hengelo (ov) en moest in een door AkzoNobel aangegeven tijdsbestek plaatsvinden, gezien het project onderdeel was van een onderhoudsstop op de chloorplant en de quench geïnstalleerd moest zijn voor de processen weer in werking zouden treden. Mede door een goede samenwerking was het een succesvol project, zo heeft het team van Thermopol Kunststoftechniek, ervaren in de installatie van GVK en thermoplastische producten, de installatie ter plaatse verzorgd en heeft Plasticon Composites in haar productiehal, ook direct alle bordessen en internals geïnstalleerd, om tijd en werk on site te besparen. 

Lees meer over de kunststofmaterialen die Plasticon toepast. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, dit kan door middel van het contactformulier hieronder of via: info@plasticon.nl of bel 088 - 85 84 900.

Contactformulier

Plasticon gaat vertrouwelijk met uw contactgegevens om en verspreiden deze niet naar derden.