Opslag van zoutzuur? Dat doe je in een PVC gelinede tank!

Zoutzuuropslagtank

Zoutzuur kan worden opgeslagen in een kunststof opslag tank, om corrosie te voorkomen. Voor een zoutzuuroplossing, HCl, tot een concentratie van 38% tot een temperatuur van 40º Celsius (voor een HCl concentratie van 30% tot een temperatuur van 60º Celsius) adviseren de materiaalkundigen van Plasticon de opslag te doen in PVC (PolyVinyl Chloride) met een glasvezelversterkte polyester laag, ook wel GVK genoemd.

Polychloride-Polyester materiaal

Voor uiteenlopende chemische processen worden diverse samenstellingen van zoutzuuroplossingen toegepast, het is natuurlijk van belang dat bij de keuze van uw opslag- en procesapparatuur u het juiste ontwerp gebruikt, waaronder de materiaalkeuze hoort. In een PVC gelinede opslagtank kan zoutzuur wel decennia lang op veilige en betrouwbare wijze worden opgeslagen. Een PVC-polyester opslagtank is een oplossing waar weinig onderhoud aan verbonden zit doordat de PVC liner excellente resistentie tegen het medium bevat. Daarbij wordt aan de buitenzijde van de tank glasvezelversterkte polyester (ook wel glasvezelversterkte kunststof, GVK) gewikkeld om zodoende een mechanische sterkte te bewerkstelligen, deze laag bevat polyesterhars met glasvezel die op innovatieve wijze wordt verwerkt.

Selectie van kunststofmateriaal door experts

Concentraties aan zoutzuur kunnen uiteenlopen van 2% tot 38% met temperaturen die kunnen oplopen tot 80º Celsius. Al jarenlang levert Plasticon Composites PVC-gelinede opslagtanks aan de chemische procesindustrie met succes. Wij kunnen niet alleen de productie en plaatsing van de tank voor u organiseren, maar zijn ook bereid om met u mee te denken over de selectie van materialen.

Al sinds de jaren vijftig passen we PVC toe

De expertise van ons team dateert terug naar vlak na de tweede wereldoorlog, toen kunststoffen steeds meer bekendheid kregen en werden doorontwikkeld. Al in de jaren vijftig was Plasticon betrokken bij de ontdekking van het feit dat thermoplast, Polyvinylchloride, het beste materiaal dat bestendig tegen mediums als chloorgas, zoutzuur, chloorbleekloog e.d.

Meer informatie

Laat u vrijblijvend informeren over de opslag van zoutzuuroplossingen in een kunststof, PVC, opslagtank. Bezoek onze contactpagina of vul onderstaand formulier in.

 

Contactformulier

*Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om en zullen deze niet verstrekken aan derde partijen.